Hoe werkt acupunctuur

Wat gebeurt er precies in een acupunctuur behandeling en hoe werkt acupunctuur?

Allereerst vindt er een grondig onderzoek plaats naar de vorm, de aanslag en de kleur van je tong, de kleur van je gezicht en de kracht, de kwaliteit en het ritme van je pols. Deze factoren  maken een sluitende diagnose en het opstellen van een behandelingsplan mogelijk.

Hoe vaak

Een behandelplan bestaat meestal uit zes of twaalf behandelingen, gespreid over een periode van enkele maanden. Maar er zijn ook mensen die permanent baat bij hebben om op regelmatige basis een behandeling te ondergaan, dit hangt af van de klachten.

Drie fasen

Zodra de diagnose en het behandelplan duidelijk zijn kan de acupuncturist starten met de acupunctuur behandelingen. Hoe werkt dat? Iedere behandeling bestaat uit drie fasen:

  • De naalden plaatsen: men gebruikt gemiddeld tussen de 5 en 20 extra fijne naalden. Deze worden op de juiste plaatsen geprikt om zo je klachten te behandelen.
  • Naalden worden zachtjes bewogen: op het moment dat de naalden op hun juiste plaats zitten voel je een tintelend gevoel. Dat is het bewijs dat ze op de juiste zitten. De therapeut zal de naalden nu zachtjes bewegen. Er wordt vaak wordt ook een lichte elektrische stroom of warmte door de naalden gestuurd. De naalden blijven gedurende vijftien tot dertig minuten zitten.
  • De naalden verwijderen: tot slot verwijdert de therapeut de naalden en ook daar voel je weinig of niets van.

Wil je meer weten over een acupunctuurbehandeling en de effecten hiervan? Neem dan gerust contact met mij op!

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN