Acupunctuur bij Darmklachten

Acupunctuur bij Darmklachten 3

Acupunctuur behandeling bij Darmklachten?

De combinatie van kruiden, acupunctuur, moxibustion en voedingstherapieën kan zeer effectief zijn in het controleren en zelfs corrigeren van de tekenen en symptomen van de darmklachten.

Dieet speelt een belangrijke rol in zowel de preventie als de effectieve behandeling van de klachten. Overmatige inname van koude en rauwe voedingsmiddelen (salades, sappen, ijs, koude dranken) kan het vermogen van de milt/stomach om voedsel te transformeren en te verwerken, aantasten. Veel ruwvoer zoals rauw fruit en groenten kunnen de darmobstructie en koliek soms verergeren en moeten worden vermeden. Het is ook aan te raden om voedseltriggers zoals bepaalde chemicaliën en kleurstoffen in voedingsmiddelen te vermijden. Melk, kaas en andere zuivelproducten moeten ook worden vermeden, vooral als lactose-intolerant.

Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikt acupunctuur om vocht en warmte uit het systeem te verwijderen door het selecteren van bepaalde acupunctuurpunten langs de meridianen van de maag en dikke darm, waarvan de meeste zich bevinden langs de laterale zijde van de benen en armen. Dit zorgt ervoor dat de symptomen van IBS verdwijnen. Tegelijkertijd kunnen versterkende technieken worden gebruikt om het immuunsysteem van het lichaam te versterken, terwijl reducerende technieken stress kunnen verlichten, waardoor toekomstige verergering van de aandoening wordt voorkomen.

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan ondersteunen bij darmklachten? Neem dan gerust contact met mij op!

Acupunctuur bij DarmklachtenWanneer het over de wereld van gastro-intestinale ziekten komt, kunt u IBD en IBS horen. De ontstekingsdarmziekte (IBD) is een brede term die verwijst naar chronische zwelling (ontsteking) van de darmen. Het wordt vaak verward met het niet-ontstekingsziekte prikkelbare darmsyndroom of PDS in het Nederlands (IBS). Hoewel de twee aandoeningen dezelfde namen en sommige van dezelfde symptomen hebben, hebben ze duidelijke verschillen.

IBD

Sommige soorten IBD's omvatten:

  • Ziekte van Crohn
  • ulceratieve colitis
  • onbestemde colitis

IBD veroorzaakt ontsteking van het maagdarmkanaal, die begint bij de mond en zich uitstrekt door de maag en darmen naar de anus. IBD is een voorwaarde op lange termijn zonder behandeling. De ziekte van Crohn kan elk deel van het maag-darmkanaal aantasten, meestal de dunne darm en het begin van de dikke darm, kan leiden tot ontstekingsvlekken die meerdere lagen van de GI-darmwand beschadigen. Ulceratieve colitis veroorzaakt ontsteking van de dikke darm en het rectum. In tegenstelling tot de ziekte van Crohn, veroorzaakt het ononderbroken gebieden van ontsteking die slechts de binnenste laag van de dubbelpuntwand beïnvloeden.

 

Acupunctuur bij DarmklachtenIBS

Het Irritable Bowel Syndrome (IBS) is een van de meest voorkomende gastro-intestinale aandoeningen in de Westerse samenleving en treft ongeveer 15% van de bevolking, vooral jonge volwassenen. Vrouwen worden drie keer meer getroffen dan mannen, met een gemiddelde leeftijd tussen de 20 en 40 jaar.

Er zijn twee vormen van IBS: Onderbuikpijn IBS en Non-Ulcer Dyspepsie. Onderbuik wordt meestal beschreven als ofwel diarree-predominant (IBS-D) of constipatie-predominant (IBS-C). Het primaire symptoom van IBS-D is diarree onmiddellijk na het ontwaken of onmiddellijk na het eten, samen met pijn, opgeblazenheid, urgentie en urine-incontinentie. Constipatie-predominant (IBS-C), ook wel bekend als "spastische dikke darm" manifesteert zich met pijn over ten minste één gebied van de dikke darm en periodieke constipatie. Deze pijn kan aaneengesloten zijn of in gevechten, en wordt vaak verlicht door de darmen te bewegen. IBS met afwisselend ontlasting patroon (IBS-A) is ofwel constipatie afgewisseld met normale ontlasting of constipatie afgewisseld met diarree. De ontlasting bevat vaak slijm. Bijbehorende symptomen zijn een opgeblazen gevoel, gas, misselijkheid en dyspepsie. Eten kan deze symptomen veroorzaken.

Mensen die getroffen worden door deze aandoening moeten een regelmatige eetgewoonte handhaven die bestaat uit veel vezels, zich onthouden van zware en grote maaltijden met een hoog vetgehalte, dagelijks veel water drinken, roken vermijden en een regelmatig toiletschema ontwikkelen. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen stress te verlichten, een factor die de aandoening lijkt te verergeren.

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN