Acupunctuur als hulp bij Migraine

Acupunctuur bij Migraine

Acupunctuurbehandeling bij Migraine

Migraine is een primaire hoofdpijnstoornis die zich manifesteert als terugkerende aanvallen, meestal gedurende 4 tot 72 uur en met pijn van matige tot ernstige intensiteit. Migraine kan ernstige kloppende pijn of een pulserend gevoel veroorzaken, meestal aan één kant van het hoofd. Het gaat vaak gepaard met misselijkheid, braken en extreme gevoeligheid voor licht en geluid.

Migraineaanvallen kunnen uren tot dagenlang aanzienlijke pijn veroorzaken en kunnen zo ernstig zijn dat de pijn invaliderend is. Soms kunnen er voor of bij hoofdpijn symptomen optreden die bekend staan als aura.Deze kunnen bestaan uit lichtflitsen, blinde vlekken of tintelingen aan één kant van het gezicht of in uw arm of been.

Migraine is een veel voorkomende aandoening en is bij vrouwen ongeveer 2,5 keer zo hoog als bij mannen.

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan ondersteunen bij Migraine? Neem dan gerust contact met mij op!

Acupunctuur bij Migraine

Oorzaken van Migraine

Hoewel de oorzaken van migraine niet worden begrepen, lijken genetische en omgevingsfactoren een rol te spelen. Migraine kan worden veroorzaakt door veranderingen in de hersenstam en de interacties met de nervus trigeminus, een belangrijk pijnpatroon.

Onevenwichtigheden in de hersenen chemische stoffen - waaronder serotonine, die helpt bij het reguleren van pijn in uw zenuwstelsel - kan ook worden betrokken. Onderzoekers bestuderen nog steeds de rol van serotonine bij migraine.

Serotonineniveaus dalen tijdens migraineaanvallen. Dit kan ervoor zorgen dat uw trigeminuszenuw stoffen vrijgeeft, neuropeptiden genaamd, die naar de buitenste laag van uw hersenen (meninges) reizen. Het resultaat is migraine pijn. Andere neurotransmitters spelen een rol in de pijn van migraine, waaronder calcitonine gen-gerelateerde peptide (CGRP).

Ook verlichting nodig bij Migraine? Neem dan gerust contact met mij op!

Acupunctuurbehandeling bij Migraine

Het is niet helemaal duidelijk hoe acupunctuur migraineaanvallen verlicht of voorkomt. Een theorie suggereert dat pijnbestrijding wordt bereikt nadat een zwenking van positieve neurotransmitters zijn vrijgegeven, zoals endorfine, serotonine, noradrenaline, GABA en oxytocine (4). Deze vloed van feel-good hersenchemicaliën zou, na verloop van tijd, de manier waarop de hersenen pijn verwerken kunnen veranderen. Traditionele Chinese theorie omvat de manipulatie van Qi - uitgesproken Qi (chi) is een stroom van energie langs paden in het lichaam die de verschillende acupunctuurpunten met elkaar verbinden. In de Chinese geneeskunde wordt aangenomen dat deze energiepunten gemanipuleerd kunnen worden met behulp van acupunctuurnaalden, waardoor het lichaam weer in evenwicht komt.

Uit onderzoek is gebleken dat het behandelen van migraine met acupunctuur de aanvallen en frequentie vermindert. De beschikbare studies suggereren ook dat acupunctuur ten minste even effectief kan zijn als behandeling met profylactische middelen.

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN