Afvallen door middel van acupunctuur

acupunctuur-voor-gewichtsverlies

Er is geen magische remedie voor gewichtsverlies

Acupunctuur en Chinese kruiden zijn complementaire therapieën. Een persoon met overgewicht of obesitas moet bereid zijn om een diepe, langdurige verbintenis aan te gaan om hun gewicht te controleren. Elke therapie voor gewichtsbeheersing moet worden gecombineerd met een goede voeding en lichaamsbeweging.

Veel acupuncturisten kunnen je vertellen dat je met acupunctuur kunt afvallen, maar in werkelijkheid moet je hard werken om jouw levensstijl te veranderen om het gewenste gewicht te bereiken. Moet er een heleboel gewicht af, maar volg je een slecht dieet, dan is acupunctuur geen wondermiddel. En wil je van een normaal gewicht naar een filmsterren-figuur, dan zal acupunctuur ook niet veel doen. Centraal bij het bereiken van een gezond gewicht staat goede, vitale voeding die de gezondheid ondersteunt.

Een behandeling met acupunctuur staat dus nooit op zichzelf.

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan ondersteunen bij het afvallen? Neem dan gerust contact met mij op!

Hoe kan acupunctuur je helpen bij gewichtsverlies

Acupunctuur voor gewichtsverlies stimuleert de energiestroom (chi) van het lichaam om factoren die obesitas kunnen omkeren zoals:

 • toenemende stofwisseling
 • verminderde eetlust
 • verlagende stress
 • aantasting van het deel van de hersenen dat honger voelt

 

Het kan ook iets doen aan de achterliggende oorzaak van het overgewicht, zoals:

 • Pijn: wie pijn heeft, heeft moeite met voldoende bewegen en is vaak geneigd teveel te eten ter compensatie. Acupunctuur is zeer effectief voor alle soorten pijn.
 • Geestelijke gezondheid: nervositeit en depressie kunnen eetgedrag nadelig beïnvloeden, en acupunctuur kan hier een grote hulp bij zijn. Beter voor jezelf zorgen is een eerste stap naar een normaal gewicht.
 • Hormonale disbalans: schildklier, bijnieren, pancreas en geslachtshormonen die niet in balans zijn, kunnen bijdragen aan gewichtstoename. Acupunctuur kan helpen de hormonen in evenwicht te brengen en het gemakkelijker maken om gewicht te verliezen.
 • Stress: als we stress hebben, zijn we geneigd om ons gedachteloos vol te proppen. Bovendien is chronische stress gelinkt aan de aanmaak van bijnierhormoon, wat ons lichaam stimuleert om vet op te slaan.
 • Stress die ontstaat door diëten: als we zo weinig eten dat we daadwerkelijk afvallen, ervaart het lichaam dat als signaal van ‘gevaar: hongersnood’ en produceert stresshormonen.
 • Een schommelende suikerspiegel: een suikerspiegel die te snel op en neer gaat, geeft behoefte aan zoetigheid. Het eten van snelle suikers brengt die nog meer uit balans, een zichzelf versterkend proces.
 • Constipatie of maagzuurproblemen.
 • Waterretentie: wie echt overgewicht heeft, heeft vaak ook oedeem (vocht wordt vastgehouden). Dit voorkomt dat het lichaam bloed en andere vloeistoffen correct circuleert. Acupunctuur kan de waterwegen openen en het lichaam helpen het teveel af te voeren.

 

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN