Acupunctuurbehandeling bij rook- of alcholverslaving

5 Voordelen van acupunctuur voor mensen in verslavingsherstel

Acupunctuur is geen remedie voor verslaving, maar het kan een van de vele hulpmiddelen zijn waar mensen gebruik van kunnen maken in hun verslaving herstel. De volgende vijf voordelen van acupunctuur maken van de therapie een nuttige opname in een holistische terugvalpreventieplan.

1. Vermindert het verlangen

Het beheren van intense verlangens is een uitdagende hindernis voor veel verslaafden, vooral in de vroege stadia van verslaving herstel. Acupunctuur, in het bijzonder het hierboven beschreven 5-puntsprotocol, kan een effectieve alternatieve strategie zijn om het verlangen naar drugs en alcohol te verminderen en te beheren.

2. Biedt een verlichting van stress en angst

Stress is een van de meest voorkomende terugvaltriggers, en terugvalpreventie vereist het vinden van gezonde manieren om stress te beheersen en te verlichten. Onderzoek suggereert dat acupunctuur effectief kan zijn om stress en angst te verlichten, en kan worden geïntegreerd als onderdeel van een algemene stressbeheersingsroutine voor mensen in verslavingsherstel.

3. Helpt depressie te behandelen

Het bewijs begint ook acupunctuur te ondersteunen als alternatief geneesmiddel voor de behandeling van depressie. Depressie- en drugsmisbruikstoornissen komen vaak samen voor en zouden idealiter samen behandeld moeten worden. Het beheer van onderliggende psychische stoornissen is een belangrijk aspect van het in stand houden van het herstel van de verslaving op lange termijn.

4. Helpt bij het beheersen van chronische of acute pijn zonder medicijnen

Jammer genoeg glijden vele mensen terug in verslaving na wordt voorgeschreven sterke pijnmedicijnen. De mensen die van om het even welk type van verslaving terugkrijgen moeten zorgvuldig zijn over het nemen van verslavende voorschriftmedicijnen, die het vinden van veilige en efficiënte pijnhulp soms een kwestie maakt. Acupunctuur wordt eigenlijk het meest gebruikt en ondersteund als een effectieve vorm van pijnbestrijding vanwege het vermogen om de natuurlijke pijnstillers van het lichaam te stimuleren en kan een levensredder zijn voor degenen die geen medicijnen willen nemen.

5. Verbetert slaapproblemen

Het verzorgen van het lichaam door het krijgen van een goede nachtrust is een van de hoekstenen van terugvalpreventie. Nochtans, voor vele mensen kunnen de problemen van de slaap hun verslavingsterugwinning bedreigen. Klinische studies ondersteunen het gebruik van acupunctuur om slapeloosheid te behandelen, opnieuw zonder het gebruik van potentieel verslavende medicijnen.

De voordelen van acupunctuur kunnen worden gebruikt om een goed afgerond verslavingsherstel te ondersteunen. Natuurlijk is acupunctuur, zoals elke vorm van behandeling, niet één maat voor iedereen. Het vinden van een ondersteunende en zorgzame acupuncturist die luistert naar uw behoeften is noodzakelijk in de effectiviteit van de behandeling. Velen zijn het erover eens dat acupunctuur een alternatieve therapie met een laag risico is die aanzienlijke voordelen kan bieden aan mensen in herstel, wanneer ze vergezeld gaan van een professioneel en effectief verslavingsbehandelingsprogramma.

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan ondersteunen bij een verslaving? Neem dan gerust contact met mij op!

Acupunctuur bij verslaving

Hoe kan acupunctuur je helpen bij het stoppen met roken

Stoppen met roken is een van de moeilijkste dingen die je ooit zult doen. Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen om u te helpen bij uw doel om te stoppen met roken. Acupunctuur is een van de meest nuttige hulpmiddelen en is zeer effectief in het helpen breken van de verslaving cyclus.

Vaak roken mensen om te gaan met vastzittende energie in het lichaam die zich manifesteert als gevoelens van angst, spanning, woede of verdriet. Het roken van een sigaret zuigt de warme lucht diep in de longen en de nicotine raakt onze bloedbaan, en werkt dan zijn weg naar onze hersenen waardoor we even ontspanning en loslaten van deze emoties voelen. Dit stelt ons in staat om ons snel ontspannen te voelen, maar dit is een vals voordeel omdat de bijwerkingen van roken schadelijker zijn dan de gevoelens van angst die we doorstaan.

In de Chinese geneeskunde is de emotie met betrekking tot de longen verdriet. Deze zware, trieste, vastzittende energie van verdriet wordt verlicht door de beweging van de longen als we een sigaret wegslepen. Het is belangrijk om andere manieren te vinden om deze vastzittende qi te bewegen. Je kunt beginnen met het opmerken en observeren van wat je echt voelt als je zin hebt in een sigaret. Ben je eigenlijk verdrietig of gestrest? Besteed wat tijd aan het analyseren van wat de wortel van de emotie is.

Roken en Acupunctuur

Een adequate acupunctuurbehandeling kan gemotiveerde rokers helpen om het roken te verminderen of zelfs volledig te stoppen met roken, en het effect kan minstens 5 jaar aanhouden. Acupunctuur kan het roken van de proefpersonen beïnvloeden door hun smaak van tabak en hun verlangen om te roken te verminderen. Verschillende acupunctuurpunten hebben verschillende effecten op het stoppen met roken.

Acupunctuur, in het bijzonder oor- of 'auriculaire acupunctuur' (NADA-protocol), zal helpen het verlangen naar nicotine te verminderen door het stimuleren van receptoren in onze hersenen die nicotine meestal bindt aan en een onderbreking van het verlangen te creëren.

Er zijn vijf punten waarop dit systeem is gericht:

  1. Het autonome punt kalmeert het zenuwstelsel en bevordert de ontspanning\
  2. De Shen Men "spirit gate" punt Vermindert angst en nervositeit
  3. De nierpunt ondersteunt de genezing van interne organen en kalmeert angsten
  4. De leverpunt helpt bij ontgifting, bloedzuivering en het beheersen van agressie
  5. Het longpunt helpt bij het loslaten van verdriet en bevordert de luchtcirculatie.

Het NADA 5-puntenprotocol is echter slechts één van de vele potentieel nuttige acupunctuurbehandelingen, en een acupuncturist zal samen met het individu bepalen welke combinatie van acupunctuurpunten de beste resultaten oplevert, afhankelijk van de situatie. Daarom kan acupunctuur meerdere voordelen bieden aan mensen die lang in hun verslaving herstel zitten.

Een van de meest krachtige voordelen van een acupunctuursessie is de manier waarop het je geest kalmeert en angst verlicht. Mensen roken vaak om gevoelens te maskeren die ze niet willen voelen of niet willen zien. Acupunctuur helpt om deze gevoelens veilig uit het lichaam te halen. Mensen zeggen dat ze meer rustgevende slaap hebben, gemakkelijker in slaap vallen en langer slapen na acupunctuur.

Tot slot helpt acupunctuur bij het fysiek verwijderen van teer en nicotine resten uit het lichaam. Dit zorgt ervoor dat de longen lichter aanvoelen, de stem minder ernstig aanvoelen, helpt bij het stoppen met hoesten en verbetert de spijsvertering. Er zijn nuttige kruidenformules die uw acupuncturist kan voorschrijven om de longen te helpen genezen en niet te roken. Een formule die alle rokers, ex-rokers en degenen die werken aan het stoppen met roken moeten gebruiken, heet 'Yang Yin Qing Fei'. Deze formule is een perfecte balans van kruiden om de longen te zuiveren en te stoppen met hoesten terwijl het de droogte van de longen en keelpijn, die veel rokers ervaren, bevochtigt.

Roken is primair een gedragsprobleem en een therapie kan zich slechts richten op ondersteuning: stoppen zal de roker echt zelf moeten doen.

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan ondersteunen bij een verslaving? Neem dan gerust contact met mij op!

Acupunctuur bij verslaving

Hoe kan acupunctuur je helpen bij het stoppen met drinken

Acupunctuur wordt vaak gebruikt voor de behandeling van verschillende ziekten, waaronder alcoholverslaving, met name in Oost-Aziatische landen.

Overmatige alcoholconsumptie is geïdentificeerd als een belangrijke risicofactor voor een verscheidenheid aan chronische ziekten. Het is aangetoond dat alcohol een oorzakelijk verband heeft met meer dan 60 verschillende medische aandoeningen. De meeste effecten van alcohol zijn schadelijk gebleken. Het gemiddelde alcoholverbruik en de drinkpatronen dragen bij tot de ziektelast.

Naast zijn gebruik in alcoholverslaving, is de acupunctuur ook toegepast op de behandeling van andere verslavende drugs, met inbegrip van cocaïne, opioïden, en opiaten, nicotine, en morfine.

Chinese kruiden zijn een essentieel onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Ze zijn gebruikt voor alcohol gerelateerde aandoeningen met enkele positieve resultaten

 

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN