Acupunctuurbehandeling bij Depressie

Acupunctuur bij Depressie

Acupunctuurbehandeling bij Depressie

Depressie treft meer dan 121 miljoen mensen wereldwijd, en het is voorspeld om de tweede belangrijke oorzaak van de wereldwijde ziektelast tegen 2020 te zijn.

Angst en depressie zijn hoog in prevalentie, vooral in de vrouwelijke bevolking, deels door hormonale veranderingen door menstruatie, menopauze, tijdens zwangerschap of na bevalling, waarvan de incidentie ongeveer het dubbele is van die van de mannelijke bevolking.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) was depressie vanaf het jaar 2000 de belangrijkste oorzaak van invaliditeit, gemeten naar het aantal jaren dat men leefde met een handicap (YLD, Years lived with disability) en was het de vierde belangrijkste veroorzaker van de wereldwijde ziektelast in 2000.

Depressie en angst zijn moeilijk te behandelen. Ondanks de bewijs gebaseerd effectiviteit van antidepressiva, anxiolytica en psychotherapie, benaderen terugvalcijfers voor zowel angst als depressie beide 50%.

De symptomen, die chronisch kunnen worden, zijn onder meer: down zijn, somberheid, verlies van interesse in leuke activiteiten, nervositeit, prikkelbaarheid, gebrek aan zelfvertrouwen, verstoorde slaap of eetlust, gewichtsveranderingen, vermoeidheid, verlies van motivatie, concentratie of libido, fysieke pijn en gedachten aan zelfmoord. Depressie wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische, biochemische en psychologische factoren, maar de directe aanleiding is vaak een stressvolle gebeurtenis, zoals ziekte, een sterfgeval, relatieproblemen of financiële problemen.

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan ondersteunen bij de behandeling van depressie? Neem dan gerust contact met mij op!

acupunctuur bij depressieHoe acupunctuur kan helpen bij de bestrijding van depressie

Volgens de Chinese geneeskunde is angst en depressie het resultaat van "complexe interacties tussen verschillende factoren, waarvan er vele nog niet volledig worden begrepen".

 

Chinese geneeskunde behandeling van depressie is gebaseerd op de diagnose van elke individuele patiënt en op het formuleren van een afzonderlijke groep van acupunten die uniek zijn voor elk individu, samen met een strategie die ook andere aanbevelingen kan omvatten, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, lichaamsbeweging, kruidentherapie en wijzigingen in levensstijl. Deze gevarieerde diagnoses en steeds veranderende constellaties van acupunctuurpunten maken het onderzoek uitdagender en maken de behoefte aan geïndividualiseerde acupunctuurbehandelingsplannen van vitaal belang.

 

Acupuncturisten doen vaak meer dan alleen de naalden zetten: ze geven leefstijladviezen die kunnen helpen in het verslaan van de depressie. Mensen die lijden aan depressie blijken er baat bij te hebben om op regelmatige basis een therapeut te zien die ze steunt. Bij de behandeling van depressie kunnen naast acupunctuur ook andere traditionele Chinese geneeswijzen toepassen.

Ook effectieve behandeling nodig bij depressie? Neem dan gerust contact met mij op!

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN