Acupunctuur als hulp bij Chronische Pijn

acupunctuur bij chronische pijn

Acupunctuur bij Chronische Pijn en Neuropathie

Pijn is een onplezierige sensorische en-of emotionele ervaring veroorzaakt door feitelijke of mogelijke weefselschade of die beschreven wordt in termen van weefselbeschadiging; ergens in het lichaam is een verwonding of dreigt er een te ontstaan. Pijn kan echter niet altijd een signaal zijn van weefselbeschadiging of letsel. Pijn kan ook het gevolg zijn van een functiestoornis in het zenuwstelsel.

Er zijn twee primaire soorten pijn:

  • Acute pijn wordt gedefinieerd als pijn die ontstaat door ontsteking, weefselbeschadiging, letsel, ziekte of recente chirurgie, vaak gepaard gaande met roodheid, verhoogde lokale temperatuur en zwelling. Acute pijn eindigt meestal nadat de onderliggende oorzaak is behandeld of is opgelost.
  • Chronische pijn blijft weken, maanden of jaren aanhouden. Het overweldigt alle andere symptomen en kan het probleem op zich worden. Het kan ertoe leiden dat mensen hun eetlust verliezen en uitgeput raken door elke fysieke activiteit. Veel mensen lijden aan chronische pijn in de afwezigheid van enig letsel in het verleden of bewijs van ziekte. De meest voorkomende vorm van chronische pijn is van een abnormale functie in het zenuwstelsel, beschreven als "neuropathische pijn". Dit is een belangrijke medische aandoening en moet dienovereenkomstig worden behandeld.

Typische chronische pijnklachten zijn: artrose; reumatoïde artritis; lage rug-, schouder- en nekpijn; hoofdpijn en migraine; kankerpijn; fibromyalgie; neuropathische pijn (bijv. ischias, trigeminusneuralgie, postherpetische neuralgie); chronische overbelasting (bijv. peesontsteking); en chronische viscerale pijn (bijv. prikkelbaar darmsyndroom, interstitiële cystitis, endometriose) (Singh 2010).

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan ondersteunen bij chronische pijn? Neem dan gerust contact met mij op!

Acupunctuur bij Chronische Pijn

Hoe kan acupunctuur je helpen bij Chronische Pijn

Wat kan TCM doen bij chronische pijn

Acupunctuur, tui na en kruidentoepassingen stimuleren het centrale zenuwstelsel, dat op zijn beurt weer chemicaliën vrijgeeft in de spieren, het ruggenmerg en de hersenen. Deze chemicaliën veranderen de perceptie van pijn of laten andere chemicaliën los die de zelfregulerende systemen van het lichaam beïnvloeden. Deze biochemische veranderingen ondersteunen het natuurlijke genezend vermogen van het lichaam, verbeteren de bloedsomloop en bevorderen het fysieke en emotionele welzijn. Wanneer de circulatie in het weefsel verbetert, treedt spierontspanning op en wordt de pijn verminderd. In sommige gevallen kan een betere doorbloeding de pijn doen toenemen, maar dit wordt gevolgd door een versneld herstel van het weefsel. Een goede bloedsomloop is niet alleen belangrijk voor het bloed om het weefsel te voeden, maar ook voor het elimineren van spiervermoeidheid en pijn veroorzakende stoffen zoals melkzuur.

De "Gate Control" theorie van pijn stelt dat stimulus, zoals acupunctuur, die zenuwen activeert die geen pijn overbrengen, signalen van pijnvezels kan blokkeren en de perceptie van pijn van een persoon kan remmen. Zie het als twee mensen die tegelijkertijd tegen u spreken. Als dat gebeurt, dan kunt u zich niet op één persoon concentreren. De woorden die tot u gesproken worden, worden dus onduidelijk. Met regelmatige acupunctuurbehandelingen kunnen de hersenen worden getraind om de soorten pijn en pijngraden die worden waargenomen onder controle te houden. Met andere woorden, met behulp van acupunctuur kunnen de hersenen geleerd worden om soorten pijn uit te schakelen die niet nuttig zijn.

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN