Acupunctuur als hulp bij Sportblessures

acupunctuur Sportblessures

Acupunctuur behandeling bij Sportblessures:

Het lichaam vereist symmetrie, niet alleen structureel, maar ook met zijn bewegingen. Asymmetrische bewegingen met je lichaam kunnen leiden tot blessures. Uw asymmetrische bewegingen kunnen al vroeg in uw leven zijn begonnen toen u als baby leerde kruipen of rollen. Misschien heb je maar aan één kant leren rollen. Of misschien had je bij het leren kruipen aan de ene kant een bredere pas dan aan de andere kant.

Zelfs het overslaan van de buikligging als baby kan een effect hebben op hoe je je later in je leven beweegt! Het kan heel moeilijk zijn voor een arts om te antwoorden wanneer uw chronische problemen daadwerkelijk zijn begonnen.

Bij een verstuiking of verzwikking kunnen banden, kapsels of ligamenten zijn opgerekt, in- of doorgescheurd. Een kneuzing is een beschadiging die leidt tot een bloeduitstorting. Een blessure kan leiden tot pijn, zwelling, bloeduitstorting, littekens, fibrose en verlies van functie.

Sportblessures treden meestal op aan de benen, en vooral de enkel en knie. Andere veelvoorkomende blessures zijn aan de schouder, elleboog, pols, voet, lies en rug. Ze kunnen ontstaan na een klap, plotselinge beweging of botsing, maar ook door het langere tijd continue gebruiken van dezelfde spieren en gewrichten. Risicofactoren zijn: geen warming-up doen, slecht materiaal gebruiken en te hard trainen met een slechte techniek.

Therapeuten zullen bij sportblessures ook een of meer van de andere TCG-methoden toepassen, zoals massage, cupping, moxa, guasha of externe kruidenpleisters en lotions, externe, allemaal met het doel de doorbloeding te herstellen, de afvoer van kapot weefsel te verbeteren door de lymfestroom op gang te houden en het vastzittende bindweefsel soepel te maken.

Veel professionele sportteams hebben acupuncturisten in dienst om de genezingstijden te verkorten en hardnekkige klachten op te lossen. Het gebruik van acupunctuur voor de behandeling van acute blessures als gevolg van intense of repetitieve fysieke activiteit begon eeuwen geleden. Het was, en is nog steeds, een van de belangrijkste middelen van snelle genezing voor de vechtsporten. Er werden specifieke acupunctuurstijlen en -technieken ontwikkeld om de pijn te stoppen en de hersteltijd drastisch te verhogen.

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan helpen bij sportblessures? Neem dan gerust contact met mij op!

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN