Cupping

Waarom het dieper werkt dan massage dankzij zuigkracht

Voordelen van cupping

Wat is cupping

Cupping therapie is een eeuwenoude methode afkomstig uit China, waarbij een kleine kop, gemaakt van glas, bamboe, aardewerk en meer modern van plastic, wordt aangebracht op het huidoppervlak om een vacuüm te creëren op de huid.

Cupping maakt deel uit de Traditional Chinese Medicine en wordt toegepast door acupuncturisten om bepaalde acupunctuurpunten beïnvloed waardoor de doorbloeding en weefsels sterk verbetert en het opheffen en afvoeren van energie blokkades.

Wanneer kies je voor cupping

  • Rug – nek en schouderklanten
  • Hoofdpijn en migraine
  • Maag- en darmklachten
  • Spanningen en stress
  • Menstruatieklachten
  • Hoest en beginnende griep
  • Chronische verkoudheid en astma
  • Zwelling, vocht in knie en enkel
  • Gewrichtsklachten

Wilt u meer weten overcupping en de effecten hiervan? Neem dan gerust contact met mij op!

Wat gebeurt er tijdens Cupping?

Cupping therapie wordt toegepast voor verschillende doeleinden. De cups worden veel gebruikt als massagetool voor het losmaken van de bindweefsel structuren en bij pijnpunten. Ook kan Cupping worden toegepast ter voorkoming of vermindering van rimpels en cellulitis. Vanuit de oudheid werd de zuigtechniek toegepast om gifstoffen en spierkrampen vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte te trekken. Wanneer pijnpunten zich op een specifiek punt bevinden wordt cupping op een vaste plek toegepast. Wanneer de bloedtoevoer echter verbeterd dient te worden naar een bepaalde plek, bijvoorbeeld gewrichten, worden de cups heen en weer bewogen boven de energiebanen die onder de huid liggen. De dieptewerking van de cups heeft een effectieve werking op pijnpunten en vast zittende gewrichten. Bij cupping therapie worden bloed, lichaamsvloeistoffen en energie in beweging gezet.

Door het ontstane vacuüm wordt de huid deels in de cup gezogen, hierdoor wordt er bloed naar de behandelde plek gezogen. Het gevolg is een betere doorbloeding van het bindweefsel en het lichaam ontdoet zich sneller van afvalstoffen (via de poriën).

Een cupping behandeling voelt aan als een stevige massage, hierbij worden tevens de dieper gelegen huidlagen bereikt, het geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans. Regelmatig cuppen zorgt voor een soepel en gezond bindweefsel. Tijdens de behandeling kunnen er lokaal rode plekken ontstaan, dit is gebruikelijk en deze plekken verdwijnen na enkele dagen. Tevens kan de eerste behandeling pijnlijk aanvoelen doordat het weefsel gespannen is.

Voordelen van cupping

"Als marketingspecialist zit in bijna de hele dag achter mijn bureau. Nadat mijn dochter was geboren kreeg ik ook nog eens

last van bekkeninstabiliteit. Die twee gecombineerd maakte dat ik eigenlijk altijd last had van onderrug pijn en stijfheid. Sinds een paar jaar ga ik  elke drie maanden

naar Betty toe voor een cupping behandeling. Ik merk dat mijn pijn weg is en de stijfheid in mijn rug verdwenen is"

 

Lola van der Wieken

Wilt u meer weten over cupping en de effecten hiervan? Neem dan gerust contact met mij op!

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN