Acupunctuur als oplossing bij Hoofdpijn

Acupunctuur bij Hoofdpijn

Acupunctuurbehandeling bij Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zullen de meeste mensen van tijd tot tijd hoofdpijn ervaren.

Als u iemand bent die vaak hoofdpijn of migraine krijgt, begrijpt u hoe ernstig ze uw kwaliteit van leven kunnen beïnvloeden. Het is vaak moeilijk om verder te denken dan het bonzen in je hoofd! Wanneer een hoofdpijn toeslaat, wordt het vinden van behandelingen die verlichting brengen een topprioriteit.

Hoewel ze soms pijnlijk en slopend kunnen zijn, kan de meerderheid van de mensen behandeld worden met eenvoudige pijnstillers en zal ze binnen enkele uren weggaan. Herhaalde aanvallen of bepaalde vormen van hoofdpijn kunnen echter een teken zijn van iets ernstiger.

Het is belangrijk om eerst het verschil te onderscheiden tussen primaire en secundaire hoofdpijn. Volgens de Mayo Clinic wordt primaire hoofdpijn veroorzaakt door overactiviteit van of problemen met pijngevoelige structuren in het hoofd. Een primaire hoofdpijn is geen symptoom van een onderliggende ziekte. Een secundaire hoofdpijn is een symptoom van een ziekte die de pijngevoelige zenuwen van het hoofd kan activeren. Elk aantal aandoeningen kan secundaire hoofdpijn veroorzaken.

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan ondersteunen bij hoofdpijn? Neem dan gerust contact met mij op!

Acupunctuur bij HoofdpijnHoe acupunctuur kan helpen bij de bestrijding van hoofdpijn

Vanuit een modern medisch perspectief stimuleert acupunctuur verschillende systemen van uw lichaam. Dit kan een genezende reactie op gang brengen.

Acupunctuur verdeelt uw lichaam in een reeks zones en drukpunten. Acupunctuurnaalden worden in verschillende drukpunten ingebracht, afhankelijk van uw symptomen. Deze naaldpunten bevinden zich meestal in de buurt van zenuwen in uw lichaam. De naald stimuleert de zenuwen om hormonen vrij te geven, zoals endorfine, die een reactie van uw lichaam teweegbrengen. Deze stimulatie van het immuunsysteem en de bloedsomloop is wat voorstanders van acupunctuur claimen migraine en spanningshoofdpijn te verlichten.

We raden ook een aantal belangrijke veranderingen in levensstijl aan om de incidentie van hoofdpijn te verminderen:

  • Voldoende slapen (7-8 uur per dag)
  • Vermijd fysieke of mentale vermoeidheid
  • Vermijd alcohol (vooral rode wijn)
  • Vermijd cafeïne
  • Elimineer voedsel dat migraine veroorzaakt: zuivel, chocolade, kruiden, tarwe en maïs
  • Vermijd triggers die hoofdpijn veroorzaken

Ook verlichting nodig bij hoofdpijn? Neem dan gerust contact met mij op!

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN