Acupunctuur als hulp bij Stress

acupunctuur bij stress

Acupunctuur kan helpen om stress te verminderen:

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) legt een direct verband tussen stress, angst en de levermeridiaan.

De ouden geloofden dat de lever zo belangrijk is dat de functie van de lever in TCG is het bevorderen van de vlotte circulatie van vitale energie, of qi (uitgesproken als "chi") door het hele lichaam. Wanneer qi stagneert, missen bloed en andere lichaamsvloeistoffen de energie om te bewegen en kunnen ze zich dus verzamelen.

De tekenen van stress kunnen van persoon tot persoon verschillen. Ze kunnen zich fysiek manifesteren als een ziekte, vermoeidheid of lusteloosheid, of als symptomen zoals pijnlijke, gespannen spieren, doffe huid, Lankhaar of onregelmatige slaappatronen. Geestelijke stress kan leiden tot depressie, stemmingswisselingen, woede, frustratie, verwarring, paranoïde gedrag, jaloezie of terugtrekking.

Stress veroorzaakt spanningsopbouw in de schouders, wat leidt tot schouderpijn, nekpijn en hoofdpijn.

TCM-technieken zoals acupunctuur en acupressuur kunnen een ontspanningsreactie opwekken, die de hartslag verlaagt, de bloeddruk verlaagt, energie en weefselregeneratie verhoogt en stress vermindert. Men voelt zich meer ontspannen en de spijsvertering verbetert. Naarmate de spanning afneemt, neemt ook de hoofdpijn af. In plaats van gespannen en boos te zijn, blijft men kalm, blijven de gemoederen gelijk en kan de bloeddruk zelfs afnemen. Studies hebben aangetoond dat de stoffen die vrijkomen in het lichaam als gevolg van acupunctuur het lichaam ontspannen, en ook serotonine reguleren in de hersenen, die emotionele toestanden beïnvloedt.

Wil je meer weten hoe acupunctuur je kan helpen stress te verminderen? Neem dan gerust contact met mij op!

Bmouzo Acupunctuur Amersfoort

Luttenberg 66

3825 EG Amersfoort

E-mail: info@bmouzoacupunctuur.nl

Telefoonnummer: 033-2010277

Maandag tot/met Vrijdag

van 09:00 to 17:00

Aangesloten bij:

Zhong - Nederlandse Vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde.
Kab Koepel ALTERNATIEVE BEHANDELWIJZEN